dilluns, 21 de desembre del 2009

EL MEU HEROI


En el món del cinema d'Arts Marcials hi ha una estrella que brilla amb llum pròpia: el meu heroi (a banda d'en Joan Herrera, és clar) Steven Seagal. Molta gent no ho sap, però és cinturó negre setè dan en Aikido (normalment les arts marcials tenen, com a màxim, deu dans), va ser el primer occidental que va ensenyar aquesta disciplina als japonesos, i és cantant de country i blues a estones lliures. Durant un temps també afirmava ser un lama reencarnat, tot i que desconec si avui dia encara ho manté. Com es pot veure, el meu heroi és un autèntic self made man.

A Wikipèdia hi surt una llista de 35 pel·lícules, algunes tan grans com "Buscant Justícia" (una de les millors pel·lícules que s'han rodat mai" o la mítica "Alerta Màxima". En té d'altres de més oblidables: si algú ha vist "El extranjero" i l'ha entesa li pago una birra. Per desgràcia, la llista d'oblidables és llarga, sobretot darrerament, per tant si algú vol tenir un primer contacte amb l'actor li recomano enèrgicament les primers pel·lícules.

Els títols de les seves produccions (a banda d'interpretar dirigeix, escriu, composa la banda sonora i produeix) són impagables i sincers: com en la pornografia, cap espectador es pot queixar que no l'havien avisat. En efecte, el total de paraules "Kill" i "Dead" (i variants) puja fins a 9 en una filmografia de 35 pel·lícules, sense oblidar "Justice" (4 cops).

Hi ha foscos rumors sobre la seva persona. Es diu que maltractava la seva esposa Kelly LeBrock, i que li agradava massa perseguir faldilles i embaucar noies amb rotllos zen. Detesto els maltractaments, però no veig quin mal hi ha (si ets solter o separat) en perseguir faldilles i fotre rotllos zen per intentar lligar, però pel que es veu als enemics del meu heroi, que en té molts, els hi molesta molt.

Si he escrit aquest post és perquè he sabut que el meu heroi, Steven Seagal, protagonitza un reality show anomenat Lawman. A cada capítol es dedica a acompanyar una patrulla d'agents de la policia de Florida (és agent voluntari) a caçar malfactors. La sèrie és un must pels seus fans, i té moments antològics, com quan l'Steve detecta les intencions dels delinqüents: a realització han preparat un efecte especial que simula una mena de sisè sentit.

Per descomptat, qui vulgui veure-la (la recomano amb fervor)haurà de fer-ho a través d'Internet. I que vigili: ara Steven Seagal persegueix el mal fins i tot a la vida real.