diumenge, 20 de juny del 2010

UNA MALA NOTÍCIA

Primer de tot, disculpes no actualitzar el blog darrerament. Tinc molta feina fent els darrers retocs a "Manual de Superivència", i hi dedico cada estona lliure que trobo.
Una mala notícia per als qui ens agrada el món dels llibres: la Llibreteria tanca les portes el dia vint-i-sis de juny. Una llàstima, ja que era un model de llibreria que per aquí no es veu gaire. El propietari, en Felip Ortega, és un autèntic monstre dels llibres, amb uns coneixements enciclopèdics de la matèria. Coneixia cada client habitual i sabia exactament què volia. Ho sabia fins i tot abans que el propi, i generalment l'encertava, cosa que diu molt a favor seu.
En desconec els motius exactes. La setmana vinent hi aniré i miraré d'assabentar-me'n. El correu electrònic que han enviat a tots els clients parla de la crisi actual (no en dubto ni un segon: ahir a la tarda passava per davant d'una altra de les llibreries més conegudes de Girona i el panorama tampoc era per tirar cohets) i de la manca total d'ajudes per part de la Generalitat, cosa que encara dubto menys, essent governats com estem per una colla d'estalinistes enemics de tot allò privat.
La Llibreteria tanca i és una autèntica pena. Si encara no hi heu anat aprofiteu l'oportunitat (suposo que faran algun tipus de descompte). De nou queda demostrat que la cultura, en temps de crisis, és un luxe que molt pocs es poden permetre. O millor dit: un sacrifici que molt pocs tenen ganes de fer.