dimarts, 7 de juny del 2011

ELS VOTS NULS D'ESQUERRA

Sembla ser que aquests comicis s'allarguen. El PP toca els nassos a Barcelona, i a Girona ERC té problemes amb els resultats. Hi ha dos vots nuls que, en cas de ser declarats vàlids, permetrien l'entrada d'un regidor a l'ajuntament, en detriment de les CUP.
Sembla ser que en un dels dos sobres hi havia una estampa de José María Escrivá de Balaguer, fundador de l'Opus Dei. Impossible saber què hi feia allà: la hi havien posat expressament? I si és així, què volien dir? ERC té lligams amb l'Opus? Difícil de creure. Potser algun creient fervorós la va posar dins del sobre amb l'esperança que Don José María afavorís un partit que és independentista i d'esquerres? Era una broma privada? Una frikada? Un missatge en clau? Segurament mai ho sabrem, i és una llàstima perquè l'explicació fa cara de ser divertida.
L'altre vot en dansa estava estripat. ERC diu que van fer-lo malbé accidentalment -o no- en treure'l del sobre. És perfectament factible. Per sort o per desgràcia, és impossible demostrar una cosa o altra.
A hores d'ara encara no sabem si aquests vots seran declarats vàlids o no. El panorama polític no canviarà gaire, així que a la majoria de gent segueix fent vida normal. A qui si que li deu importar és a la persona que potser va estripar el vot, segurament per expressar descontentament. Si és així, seria irònic -molt irònic- que un vot fet amb la intenció de mostrar desacord amb un partit servís, precisament, per salvar-lo.