dijous, 21 de gener del 2010

OSAMAZAREZ



Les mentides d'Iniciativa en relació al foc de l'Horta de Sant Joan ens tornen ecos d'una altra gran farsa: quan el PP deia que ETA era l'autora de l'11-M. Iniciativa i PP, PP i Iniciativa: s'assemblen més del que ells creuen. Com en Batman i el Joker. Uns són hereus del comunisme, un sistema que havia fet de la mentida i l'eufemisme un art. Els altres tenen entre les seves files antics feixistes: sobren els comentaris.

A banda de les manipulacions postcomunistes ha saltat als mitjans un altre tema, un de molt més distès i festiu. No sé a vosaltres, però a mi em fa moltíssima gràcia: els americans han fet servir el rostre de Llamazares per fer un retrat robot d'un Bin Laden envellit. Suposo que tots sabeu apreciar l'ironia, perquè és de les bones. En Llamazares s'ha enfadat com una mona, i ara és com un d'aquells pallassos del circ, que com més s'enrabïen més gràcia fan. Diu, per exemple, que no viatjarà als EUA per por que algú el confongui amb el famós terrorista. No puc reprimir una rialleta contínua mentre redacto el post. A algú més li recorda l'humor dels Simpsons a la bona època, o el de Family Dad?

Herrera, Saura, Llamazares... em pregunto com és que tenen tanta trascendència. Tal com cantaven els Lax'n Busto: "Què collons els dónen/per ser així?". I l'altra gran incògnita: qui els vota? Conec molta gent d'esquerres, però tots voten a ERC o al PSOE. Dic mentida: una vegada, quan érem adolescents de vint anys, dos amics meus van votar Iniciativa perquè el candidat d'aleshores va prometre que legalitzaria els cannabis. No sé què voten ara, però dubto molt que segueixin donant suport a l'Herrera & co.

Aleshores... qui vota Iniciativa?