divendres, 26 d’agost del 2011

MUJERS, HOMBRES, VICEVERSA i DARWIN



Un dia ja vaig parlar de Mujeres, hombres y viceversa (Tele 5). Ara que tinc temps ho miro sempre que puc. Aquest programa m'agrada perquè ens explica com funciona el món: com més atractiu/va sigui un dels personatges, més pretendents/es tindrà. És matemàtic i rarament falla. A vegades algú demostra certa intel·ligència o sensibilitat però si no arriba al nivell físic adequat és expulsat sense misericòrdia.
Aquest concepte entronca amb la filosofia de Michel Houellebecq, basada en un capitalisme sexual: els individus més atractius triomfen, els qui no, fracassen. No hi ha volta de full en aquest aspecte.
Mujeres y hombres és d'un darwinisme ferotge. Els mètodes de selecció són tan despietats com a la pròpia naturalesa. Elles escullen als més musculosos i ells, a les més atractives sexualment parlant (i que, per tant, suposadament són millors paridores).
A sota us deixo un dels moments estelars de la història del programa. Atenció a la cara de la noia, al seu físic, a la manera de parlar. Al paio segurament ja el coneixereu: en Rafa Mora ha esdevingut una mena d'ídol televisiu que ha creat, de retruc, una petita legió d'imitadors. Darrerament se'l pot veure fent de tertulià a diferents programes -sovint amb argumentacions inframentals- demostrant, una vegada més, que Darwin tenia raó: sobreviuen els més aptes, encara que ens faci ràbia admetre-ho. No hem evolucionat tant com ens pensem.