dilluns, 10 de febrer del 2014

ROB FORD

Els catalans tendim a idolatrar els països nòrdics, que veiem com el non plus ultra de l'organització i la bona política. És fàcil ser un país més seriós i menys podrit per la corrupció com ho és Espanya, però quan t'hi fixes una mica de seguida veus que, com diuen els nostres veïns, en todas partes se cuecen habas.

Mireu si no en Rob Ford, el rodanxó alcalde de Toronto. Canadà passa per ser una país civilitzat, a diferència dels EUA, que ens els imaginem habitats per pistolers liberals i psicòpates de tota classe que disparen a tort i a dret. Rob Ford ha admès públicament haver consumit crack. Per tranquil·litzar els canadencs, poc amics de les emocions fortes, ha assegurat que només ho feia els dies que anava completament borratxo. A la foto de sota el veiem un dia que anava a pillar amb els seus col·legues negrates.


En Rob fa com i jo no n'aprèn per més vegades que se la foti. Al vídeo de sota el podem veure a altes hores de la matinada en un fast food, la destinació preferida dels borratxos noctàmbuls, cridant als clients com un energúmen qualsevol i imitant l'accent jamaicà. 

 

En un altre vídeo que a mi em fa especial gràcia Rob Ford jura que és capaç de derrotar a no sé qui en un cage fight o combat de gàbia, una modalitat de lluita extremadament violenta per les seves poques regles. Ford és gargantuesc i segur que té un bon punch, però dubto que sense anar enxufat de crack duri gaire estona en una baralla de debò.



A Espanya tenim princeses lladregotes, polítics corruptes de tots els colors, empresaris espavilats i funcionaris de dits llargs. Però de Robs Ford encara no en tenim cap (durant un temps vam creure que Jesús Gil podria ser el Ford espanyol, però la cosa no va acabar de quallar). Malgrat tot, confïo en els meus conciutadans i sé que mai deixarem que els canadencs, tan previsibles i correctes ells, ens passin la mà per la cara.