divendres, 11 de febrer del 2011

LA MOSCA i LA CAIXA DE GIRONA

Segur que molts de vosaltres heu vist la pel·lícula La Mosca. Per refrescar la memòria us en faré un breu resum: un científic (Jeff Goldblum) inventa una màquina teleportadora. Quan fa proves amb sí mateix col·locant-se a l'aparell emisor, una mosca es posa a l'aparell receptor (em sembla recordar, corregiu-me si no). L'experiment acaba com el rosari de l'aurora, i ell es converteix en un ésser espantós meitat home meitat mosca. La moralina de la història és clara: no jugueu amb la teleportació.

Ha passat una cosa semblant a les oficines de la desapareguda Caixa de Girona. Com tothom sap, la Caixa va absorvir aquesta entitat fa pocs mesos, aprofitant algunes oficines i tancant-ne d'altres. Les que encara conserva les ha reciclat de forma extraordinàriament matussera, i quan en visites una tens la sensació que una oficina de la Caixa i una altra de la Caixa de Girona s'han fusionat per accident, obtenint com a resultat un lloc estrany, artificiós, ple de pegats i amb cartells que tapen d'altres cartells. Més o menys com li va passar al científic i a la mosca. Ahir, a Girona -plaça Marquès de Camps- en vaig veure una amb un caixer automàtic que sembla que sembla que l'hagin entaforat a base de força bruta.
Suposo que aquest atemptat estètic és només una mesura provisional, i que mica en mica aniran adecentant les oficines. Amb el que ens cobren de comissió ens mereixem no sortir d'allà amb mal d'ulls.