dimarts, 19 de setembre del 2017

LA LLISTA DE LA VERGONYA

Fem una llista, com l'Arya Stark abans d'anar a dormir? Juan Marsé, Javier Cercas, Javier Mariscal, Javier Marías...

Aquests, i uns quants centenars més, han signat el famós manifest de les esquerres espanyoles contra el referèndum. És fan dir intel·lectuals. És una intel·lectual la pobra Rosa Maria Sarda? I en Miguel Ríos? Tant que m'agradava aquella de hijos del rock and roll, bien-ve-ni-dos!.  La Marisa Paredes també ho és? A mi em semblen uns oportunistes que s'han vist obligats a pagar deutes pendents. És el que té viure tant temps de la cultura subvencionada. Per no ser, molts no són ni catalans, i la majoria dels que viuen aquí abominen de qualsevol tret cultural propi, com ara la llengua o la literatura, que en el fons són el mateix. Catalunya és maca i dolça, sempre que no sigui gaire catalana.

Però ara, de cop i volta, es mostren interessats pel nostre futur, i posen el crit al cel perquè volem votar, mentre callaven covardament davant la tirallonga catalanòfoba que ens ha assotat durant anys. On éreu, nois i noies, fins ara? Digueu-nos, per què us vau amagar durant el merder de l'Estatut? A quin forat us havíeu arraulit? Per què no us heu estripat les vestimentes quan la Guàrdia Civil ha entrat als diaris? Vosaltres, que jureu que vau córrer davant dels grisos en els vostres ridículs sopars de duro, us heu convertit en els més ferotges defensors de la Llei, com aquests que es fan dir anarquistes i que ara sacsegen tothora la Constitució. Les noves generacions estudiaran tot això amb desapassionament, i riuran per no plorar en recordar el vostre trist paper. Shame on you.

Continuem la llista? Isabel Coixet, Jiménez Villarejo... poques sorpreses. O potser sí: no ha signat en Pérez Reverte? I en Loquillo? I el repartiment de La que se avecina?

I mentre ells s'esgargamellen demanant el boicot, tal com ens han fet notar des de Twitter, ha cremat la Ciutat de la Justícia valenciana, han imputat a en Gallardón i hem pagat més als bancs pel seu rescat. Aquí ho expliquen bé.  Però ni així els hem sentit. Mentre escoltem els crits histèrics de la Coixet -amb els esforços que hem fet per empassar-nos alguna de les seves insuportables pel·lícules- 1300 científics han signat un manifest a favor de la independència. Però aquests no deuen ser considerats intel·lectuals. No pas a Espanya, on en Pablo Motos és un referent cultural, i on toreros bornis fan onejar l'aligot sense que els intel·lectuals diguin res. Un país on la meitat de la població considera que això que veureu a sota fa gràcia. Un gag tan ridícul que hauria fet envermellir l'Arévalo i el Dúo Sacapuntas. Només això ja justifica que vulguem marxar (atenció al crit de Yo soy español que fa el calb quan li diuen que no és gai):


I com que no hi podia faltar un tricorni, en Tejero s'ha pronunciat -no podia ser d'altra manera- al costat d'en Marsé i la Sardà. El que va fer ell, diu, no és res al costat del que fa ara Puigdemont, a qui, per cert, ja comencen a investigar a corre-cuita.

Marías, Tejero, Coixet... La llista cada vegada és més estranya. Demostren, una vegada més, que no hi ha res més semblant a un falangista que un intel·lectual d'esquerres.