diumenge, 13 de març del 2011

L'ENTREPÀ DE PERNIL I FORMATGE

Generalment els aliments tractats químicament em mereixen molta més confiança que no pas els productes naturals. Tret que no en conegui molt bé la procedència, em malfio de tot allò que no ha passat per un control rigorós i estricte, especialment si són aliments crus. Tothom qui hagi passat una salmonela sabrà què vull dir. L'altre dia, però, vaig trobar el meu propi límit: a l'avió d'anada van servir-nos un entrepà de pernil dolç i formatge (un mixto, en diuen en castellà) que tenia vint-i-sis (!) conservants diferents. Mai havia vist tantes E- juntes en un aliment tant petit, i encara menys en un entrepà de formatge i pernil dolç (que, cal dir-ho, també duia una mica de maionesa). Si realment els E- són tan cancerígens com la gent diu, aquests entrepans que serveixen als avions són molt pitjors que el tabac, i potser fins i tot que altres drogues més dures. No ens ha d'estranyar que d'aquí a poc els embolcalls dels entrepans diguin: Comer mixtos perjudica seriamente la salud.