dilluns, 28 de juny del 2010

HANK MOODY Y HANK CHINAKSY


Llegeixo que molta gent creu que el protagonista de Californication, Hank Moody (David Duchovny) està inpirat en Hank Chinasky, l'àlter ego de Charles Bukowsky.

Bé, la grandesa d'Occident és que tothom pot donar la seva opinió, fins i tot una de tan equivocada com aquesta. Qualsevol que hagi llegit amb una mica de profunditat l'obra de Bukowsky (biografies incloses) i hagi vist les tres temporades de Californication amb atenció s'adonarà que, a banda de l'alcoholisme i de que tots dos són escriptors de L.A., tenen poc en comú. Bukowsky s'enrotllava amb prostitutes de cent-i-pico quilos, amb desequilibrades i amb borratxes lletgíssimes. Ell mateix era lleig, buscabregues i amb un passat de rodamón i buscavides (compte: llegenda i realitat es barregen constantment en la vida de Bukowsky). Hank Moody, en canvi, és un home guapo. S'embolica amb dones boniques i no ha passat mitja vida treballant a escorxadors i fàbriques de mala mort.
Un  dels arguements que fan servir els que defensen les (suposades) semblances és el nom. Hank. És cert que es diuen igual, i no negaré que potser els creadors de Californication van agafar alguna idea bukowskiana, però dir que el personatge de Moody està inspirat de forma directa per Bukowsky és, de totes totes, una exageració.