dissabte, 27 de novembre del 2010

LES LONES DEL PALAU


Ahir va passar una cosa molt rara. La gent de CiU, que celebraven el míting de final de campanya al Palau Sant Jordi, van trobar un munt de lones amb fotografies -a tamany natural- de persones que brandaven banderoles del PSC. Segons la mateixa CiU, els socialistes (que el dia abans havien celebrat el míting al Sant Jordi) pretenien cobrir amb aquestes lones els seients que quedaven buits, i amb les presses les havien oblidat allà. 
Convergència va afanyar-se a mostrar les lones (la majoria de les quals encara estaven embolicades) als periodistes, satisfets d'haver descobert una nova arma contra els seus rivals. El PSC ha negat que utilitzés les lones per tapar les grades. Me'ls crec: al capdavall, quasi totes les lones estaven embolicades. També afirmen que tot és una manipulació de CiU, i que ells mai enganyarien a la gent d'una forma tan burda.
Ni sabrem mai com ha anat tot  realment. Segur que al PSC no li han fet falta les fotos gegants, però la seva sola existència - en aquest dia concret i en aquest lloc concret-  demostra que alguna finalitat havien de tenir. M'entristeix profundament imaginar-me homes adults cobrint rengleres de seients amb fotos a escala. M'entristeix i em fa preguntar-me quantes vegades -compte: uns i altres- ens han mentit. Quants cops ens han manipulat i enganyat. 

En definitiva, un còctel de Simpsons i George Orwell.