divendres, 12 de juliol del 2013

DE BARS

Avui va de bars:

a) A Girona han començat un boicot contra el bar Can Campaner. Tot ve a arrel d'una entrevista als Matins de TV3. Una vegada vaig anar al local aquest i, a banda de ser horrorosament impersonal i lleig -tot era de plàstic i hi havia un clar abús del color taronja- no en tinc mal record. La noia diu que al pot de salsa brava hi vivia una legió de cuques i insectes, però això passa a les millors famílies, i tothom sap que aquests animalons alimenten i fan la salsa més bona. Sembla ser que l'amo era un explotador de ca l'ample: potser sí, però hauríem de sentir les dues versions. Tal com diria, i amb raó, el propietari de Cal Campaner Tú difama, que algo queda. Però parlem del boicot: perquè us feu una idea del tipus de client que tenen, us diré que bona part de la parròquia d'aquest bar estaria d'acord amb el propietari si aquest digués catalufa a una cambrera catalanoparlant. Aquesta gent no mira els Matins de TV3, i si fa servir el Facebook és per penjar-hi fotos fent morros, passejant el pitbull i jurant amor etern a la Jennyfer o al Jonathan de torn. Per tant, dubto que  el boicot arribi a res. De fet, dubto que cap d'ells arribi mai a saber que s'ha proposat un boicot.

b) Una iniciativa que em toca més de prop és aquesta concentració a la Plaça del Vi. Quan manava la Pagans (PSC) un dels meus bars preferits havia de tancar d'hora i col·locar dos segurates a mig camí del bar perquè els clients no fessin soroll durant el trajecte (un dels segurates era a... 20 metres del bar, com si fos un municipal regulant el trànsit!) Un dia es va saber la veritat: l'alcaldessa vivia molt a la vora  i el tràfec de gent amunt i avall, pobreta, la destorbava. La Pagans pertany a aquest fascinant grup de població que vol viure al centre de les ciutats (normalment fan servir frases com el rovell de l'ou) i, alhora, exigeixen -perquè aquesta gent sempre exigeix- que hi hagi tranquil·litat. A veure, com queden? Voleu viure al rovell de l'ou però alhora voleu que sigui un cementiri? Com es menja tot plegat? Que no ho veieu, papanates, que si hi ha gaire gent com vosaltres els negocis hauran de traslladar-se a una altra banda de la ciutat i aleshores ja no viureu al rovell de l'ou? Si voleu calma i tranquil·litat aneu a viure a un poble, hi sortireu guanyant perquè tot és molt més barat. Ara bé, si compreu una casa en un poblet bucòlic (normalment feu servir frases com NECESSITO calma -com si els demés no en necessitéssim-) no denuncieu al pobre capellà perquè sentiu tocar les campanes de l'església.

Bona part dels membres del consistori actual (CIU) també deuen viure en pisets cèntrics molt bonics, segurament a Pou Rodó -on hi ha el magnífic Context- o a qualsevol altre raconet xul·líssim de l'antic Barri Xino. Al meu antic barri ja ens podíem queixar dels ionquis, dels Maulets, dels gitanos i de qui fos, que no ens fotien ni puto cas. Però quan els quatre nens de papà rondinen tothom ha de córrer. Ja em direu si és just.