dissabte, 27 de juliol del 2013

L'APARADOR I EL CONY DE MÒBIL

Aquest matí en Lluc i jo hem anat a Còmics 22 a comprar el darrer volum recopilatori de Daredevil.  En Guillem Terribas o algun dels seus col·laboradors han tingut la bondat de posar el Gat de Schrödinger a l'aparador. Al costat de la meva novel·la hi havia Victus i, oooooh!!, La sociedad Juliette, l'opera prima de l'ex-actriu porno Sasha Grey (en realitat a l'Internet del segle XXI mai ets ex- perquè tot roman, però aquest és un altre tema). M'imagino a la Sasha passejant pel carrer Hortes de Girona i, en veure el seu llibre a l'aparador, deturar-se i preguntar quins llibres són aquells altres. "Victus és un dels èxits del moment" respondrien els llibreters, "i el gat de Schrödinger és la segona novel·la d'un escriptor local molt prometedor. Afanya't a comprar-la".

El més curiós del cas és que tres llibres més enllà hi havia Els caus secrets, l'antologia d'autors dels Països Catalans menors de quaranta anys i que inclou un conte meu. "Ostres!" li he dit a en Lluc, que només té dinous mesos i em mirava amb els ulls molt oberts. "És el primer cop -i segurament el darrer-que hi ha dos llibres meus a l'aparador d'una llibreria" (bé, Els caus secrets és meu i de molta altra gent, només és una manera de parlar).

He volgut fer una foto a l'aparador i penjar-la al Facebook però estava sense bateria. Tal i com ja sabeu, sempre et quedes sense bateria en el moment exacte en que necessites urgentment el mòbil, ni un minut abans ni un minut després.  He estat a punt de dir "hòstia puta merda" o alguna cosa molt pitjor però me n'he estat perquè no vull que en Lluc aprengui paraulotes (per això mateix cada vegada que em dono un cop, o ensopego, en comptes de dir "hòstia" dic "fuck", amb l'esperança que no ho entengui).

En fi, que m'he quedat sense foto per penjar-la al FB i presumir. Però no em dono per vençut, i a sota us hi poso una composició que us donarà una idea de com era l'aparador de la 22:


 El gat de Schrodinger