divendres, 7 de novembre del 2014

El 9N votaré per tu

El 9N no votaré per cap personatge difunt, històric i avorrit, fotografiat en blanc i negre. Jo votaré per en Son Goku i pel seu fantàstic pentinat groc de súper guerrer de l'espai. Perquè ha fet més ell per la normalització del català que qualsevol campanya caríssima promoguda per la Generalitat de torn. En Goku i els seus amics ens van ensenyar que Bola de Drac era infinitament millor que la infame Bola de Dragón, tant que fins i tot els quillos la veien en català. Bola de Drac ha estat una de les millors mostres d'agudesa i d'intuició de la tele catalana. A moltes parts d'Espanya no sabien ni què era el manga, i aquí ja anàvem per la tercera reposició de Bola de Drac, de Musculator i del Doctor Slump. No és cap ximpleria, ni una simple anècdota. Penseu-hi bé. En Goku contra en Pedro i la Heidi. En Vegeta contra en l'Espinete i en Don Pinpón. Japó contra Madrid.




No volia acabar el (brevíssim) post d'avui sense ensenyar-vos un vídeo que l'altre dia vaig rebre per Watsapp. He vist gent fent el ridícul de les maneres més variades i humiliants, però aquest gag s'emporta la palma: la pitjor imitació que he vist mai de ningú, la caracterització menys aconseguida, una lletra que qualsevol alumne de Primària seria capaç de millorar, una edició de vergonya aliena i un calb que no se sap massa bé qui és, ni què carai fa. Aquest vídeo de Telemadrid seria motiu suficient per demanar la independència i que, quan ens parlessin d'Espanya, nosaltres responguéssim:

- Espanya? Què és això?

Al final no es tracta de diners, ni d'infraestructures, ni de nacions o banderes. És una qüestió de simple bon gust, i de sentit de l'humor. No podem formar part del mateix país que considera que aquesta tifarada infecta és un entreteniment irònic i divertit.