dilluns, 19 d’octubre del 2015

A LA TERCERA

Ja fa cinc anys que vaig publicar Manual de Supervivència. Sembla que va ser ahir que em va trucar l'editor de Montflorit per dir-me que havia guanyat el premi que convocava l'editorial, ara desapareguda. Dos anys després vaig treure El gat de Schrödinger, una novel·la amb els mateixos protagonistes que Manual, i que si bé es poden llegir en ordre cronològic, en realitat estan pensades per ser novel·les independents. Un any més tard, i gràcies al petit miracle que és l'edició digital, la gent de Stonberg va treure una segona edició, a banda de l'epub. Tant una novel·la com l'altra van anar raonablement bé, essent com sóc un autor no-mediàtic, sense padrins, ni amb carnet de cap capelleta, ni altaveus, i sense ni tan sols gaire sort.

Si tot va com ha d'anar, el novembre trec novel·la nova. Aquesta vegada amb Brau edicions. La novel·la no té res a veure amb les anteriors, si bé crec que els lectors de seguida hi trobaran confluències argumentals i estilístiques, encara que de tots tres aquest llibre és el més depurat a nivell tècnic i lingüístic. Durant les properes setmanes us aniré oferint més informació: que si l'argument, que si portades, que si contraportades, la tabola habitual.

Només dir-vos que estic més il·lusionat i més nerviós que mai: aquesta vegada l'aposta és forta, i una tercera novel·la suposa una consolidació o un fracàs definitiu. Faré un munt de presentacions, de manera que en una o altra ens veurem, si teniu la bondat de venir-hi.

De moment, començo amb el hype, així descanso una mica de tanta política i tanta ximpleria.