dimarts, 14 de juny del 2016

UNA PARADOXA FÍSICA

Fa dues setmanes vam passar uns dies a l'hotel Acacias de Lloret de Mar. L'hotel en qüestió és una petita impossibilitat de la Física, un capritx raríssim i inexplicable a dia d'avui. Situat a escassos metres de la platja i a pocs minuts del centre, et permet estar tranquil i passar-t'ho bé al mateix temps. Fent servir terminologia Schrödingeriana, podem dir que és una zona tranquil·la, i que alhora no ho és tant.

Va ser un cap de setmana llarg. Teníem ganes de veure com es portaven els nens en un ambient no conegut, i no podíem anar a qualsevol lloc. No podia ser massa lluny, ni massa car, ni incòmode. Havia de ser tranquil però no avorrit, espaiós i amb pàrquing, esclar, i totes les comoditats habituals exigibles a qualsevol hotel amb cara i ulls.

El tema menjar -un dels més importants quan vas de vacances- és tractat amb eficàcia i intel·ligència. N'hi ha per tots els gustos. Cada vegada que vaig d'hotel esmorzo english breakfasts. Després, em passo una setmana intentant eliminar-lo de l'organisme, però aquesta és una altra història. Per mi, baked beans, bacon i frankfurts. La meva família va ser més conservadora -i saludable- i van optar per fruita fresca i cereals -també hi ha opció vegan friendly. Per dinar, paella (de la de veritat, no pas aquestes coses grogues que mengen els guiris). També hi havia un buffet lliure pensat per fer feliços a estrangers i a locals, i una tria força correcta de vins i caves. Parlant de drinks: al bar preparen uns spritz collonuts, val anar la pena anar-hi ni que sigui per tastar-los.



Però tot això no fa de l'hotel un lloc extraordinari. El que diferencia l'Acacias de molts hotels de costa -que en realitat són una màquina gegantina i monstruosa preparada per encebar turistes, emborratxar-los i envermellir la seva pell- és que allà et tracten com una persona intel·ligent. Tot l'hotel invita a la sensatesa i a la calma: un spa amb sauna turca i sueca, jacuzzis, dutxes a pressió, un gimnàs ben equipat, piscina interior i exterior, terrassa amb molta fusta, còctels.. la llista és llarga i amable.

Si aquest estiu teniu uns dies, no voleu marxar de Catalunya, i busqueu un turisme familiar que no sigui el clàssic hotelet amb gallines i cabres, proveu un sun and beach diferent, amb una relació qualitat-preu molt acurada, unes instal·lacions completament renovades -la suit té jacuzzi a l'habitació!-, olor de mar i un munt de bars, gelateries i restaurants a la vora. Proveu-ho, i ja m'ho sabreu dir.