divendres, 4 de novembre del 2011

TELE 5 vs MTV

L'altre dia algú em va dir que Tele 5 i la MTV eren la mateixa merda. No és cert. La MTV ens mostra el pitjor de la condició humana. Emet programes on chonis de Nova Jersey passen una temporada a Florència amb pinxos tatuats i  alcohòlics. Programes on la Paris Hilton busca la seva millor amiga, i programes on joves californians que cerquen parella s'elimenen els uns als altres. La MTV és una imatge deformada de la nostra societat -o, com a mínim, d'una part de la nostra societat- Reflecteix els anhels i desitjos de molta gent. Malgrat tot, hi ha límits que mai traspassen. L'autocensura, en el seu cas, funciona.
Però Tele 5 és molt pitjor. Allà paguen deu mil euros a la mare d'un còmplice d'assassinat -la mare del Cuco- perquè expliqui en directe les aventures del seu fill. Els joves que busquen parella són quinquis de Villamiseria de Abajo, o del Barrio de la Santísima Trinidad de Arriba. Tele 5 és una cadena on els cucs s'hi mouen lliurement, un lloc on confonen glamour amb ordinarietat. La Belén Esteban no és la Paris Hilton, només és una analfabeta funcional que s'enorgulleix del seu poc nivell. En Jordi González, que val pel món fent bandera de la seva professionalitat, mostra després una manca d'ètica alarmant. Els realitys de Tele 5 són tan miserables que fan que el Sweet Sixteen, de la MTV, sembli un programa cultural.
Al cap i a la fi és normal: estem al país de la cabra i la pandereta. Un dels PIGS d'Europa. El braguetazo y el pelotazo. Delinqüents com el Cuco i el Dioni són referents de les masses. Quina misèria.