divendres, 27 de juliol del 2012

IN MEMORIAM

És ben sabut que enfront de la destral de la crisi els arbres petits generalment estan més desprotegits que els arbres grans. Cada dia veiem comerços que tanquen, o que són substituits per d'altres negocis que, malauradament, tampoc ho tindran fàcil. Ahir era Girona i, passejant per alguns carrers que havia arribat a conèixer perfectament, tenia la sensació que em trobava en una altra ciutat. Davant d'aquesta tempesta cruel sembla que només poden sobreviure els arbres amb les arrels més enfonsades. I amb prou feines.

En el món dels llibres aquesta premissa es compleix amb tota la seva cruesa. L'editorial Montflorit, que en el seu dia va publicar Manual de Supervivència, plega veles. Vull donar les gràcies des d'aquí a l'editor, en Josep Maria Riera, per haver-me fet confiança i haver emprès amb mi l'atzarosa aventura de publicar la novel·la. És tràgic que editorials petites i valentes hagin de tancar, incapaces d'enfrontar-se als taurons que neden amb elles a l'aquari. Una notícia pèssima.

Si algú vol aconseguir la novel·la probablement encara pugui demanar-la en una llibreria, tot i que la distribuidora només se n'ha quedat unes quantes per atendre demandes puntuals, i és possible que d'aquí a poc no en quedi cap. L'editor va tenir la bondat d'enviar-me els exemplars que encara no s'havien venut -l'altra opció era destruir-les, cosa que m'esgarrifava- i segurament les posarem a la venta en breu.