divendres, 16 de març del 2012

LES MOSQUES BORRATXES

moscas


Ahir el diari Ara publicava aquesta aquesta notícia. Sembla ser que les mosques que no tenen èxit sexual tendeixen a beure més alcohol que no pas les que sí que en tenen. Durant molt temps he defensat que les noies boniques, en general, s'emborratxen poc. El mateix passa amb els paios atractius. Si no us ho creieu farem un petit experiment: truqueu-me i sortim a fer un volt per un parells de bars de nit. Comprovarem que els individus atractius estan molt reclamats -alguns no dónen l'abast- mentre que els menys atractius, morts de fàstic, es dediquen a consumir alcohol de mala manera. Us donaré un euro per cada noia atractiva que veiem que vagi borratxa com un cep. I, per cada paio lleig que vagi trompa, vosaltres em donareu un euro a mi.

La gent guapa no s'emborratxa, de la mateixa manera que la gent guapa no pinta, ni escriu, ni llegeix, ni fa gaire res. La gent guapa -guapa de debò, s'entén- està satisfeta amb la seva vida i no li cal refugiar-se en paradisos artificials edificats a base de licors, drogues, llibres o videojocs. La gent guapa estima la vida perquè la vida els estima a ells, i com que el món ja els hi va bé no pretenen canviar-lo. Quants Premis Nobels coneixeu que siguin atractius?

Sempre acabem allà mateix, i l'única cosa que canvia són els cànons que defineixen la bellesa: a cada moment històric es valora una cosa diferent. L'instint de reproducció és la nostra motivació més poderosa i condiciona les nostres vides d'una manera o d'una altra. I a final som més semblants a una simple mosca del vinagre del que ens agradaria.