dimarts, 3 de setembre del 2013

LA REVOLUCIÓ DIGITAL (i el gat de Schrödinger)

Fins fa dos anys tots ens pensàvem que això de la Revolució Digital era un bluf, i que al final només una minoria es decantaria pels ebooks. Però les coses han canviat amb rapidesa, i cada vegada és més habitual veure gent amb llibres digitals. Aquest any a la platja n'hi havia un munt. La proporció paper-digital era, aproximadament, d'un cinquanta-cinquanta. Hi ha qui diu que la Revolució Digital mai s'acabarà d'acomplir perquè un reducte de lectors seguiran comprant només llibres de paper. És possible: jo mateix els prefereixo, però he de reconèixer que gràcies als ebooks he aconseguit material que d'altra banda m'hauria estat més difícil (o més car) tenir.

Anem al gra: els d'Stonberg acaben de treure la versió digital del gat de Schrödinger, a un preu MOLT interessant, i amb l'avantatge que pots comprar-lo en el temps exacte que trigues a estornudar o a beure't un xupito del que sigui. Si encara no el teniu i sou del 50% digital podeu comprar-lo AQUÍ.

I parlant de gats de Schrödinger, a vegades la gent em pregunta si els personatges, els llocs i les situacions són reals. Els escriptors som -o hauríem de ser- com els mags i il·lusionistes, i no parlar gaire d'aquestes coses. Però de tant en tant sí que es pot revelar algun secret (sense passar-nos: us recordeu del Mago Enmascardo? Diuen que els seus companys de professió el busquen per fer-li una cara nova. Els escriptors hauríem de ser així d'hermètics). Avui, per celebrar la publicació digital del gat, us ofereixo una imatge de l'Eurobar, el local on van els protagonistes un cop arribats a Port Antic. Per desgràcia, veig que l'Eurobar real ha tancat portes. Una llàstima.